A Travellerspoint blog

Argentijns intermezzo

sunny 37 °C
View 2019 America del Sur - part 2 on happy glocals's travel map.

24/1/20 — Centenario — Nostalgie

We verlieten Chili vroeg in de ochtend via de Paso Pino Hachado. De agenten in het douanekantoortje waren super relaxed en in een mum van tijd reden we Argentinië en het natuurreservaat Alto Biobio binnen.
Grote stukken land in de provincie Neuquén stonden in vuur en vlam, het maakte onze rit des te heter. Neuquén betekent voor ons een obligate stop. We klopten aan bij onze favoriete organische boerderij van Carlos en Claudia in Centenario. Zaterdag was het een komen en gaan wanneer mensen uit de onmiddellijke omgeving een voorraad fruit, groenten en bloemen kwamen kopen. De plukboerderij trekt heel wat mensen aan die gezonder willen eten.
’s Avonds gingen we langs bij Jorge en zijn Losamigo Bistro. Hij stond werkelijk paf. Dat we hem een jaar later nog steeds herinnerden én weer langs zijn restaurant kwamen?!? Dan kent hij Theo nog niet goed. Lekkere eettentjes waar ook ter wereld staan immers voor eeuwig in zijn geheugen gegrift.
Met een zak heerlijke bio-groentjes en -fruit die Claudia ons nog toestak, reden we verder richting Mendoza.

large_P1130888.jpeglarge_P1130891.jpeglarge_P1130897.jpeglarge_IMG_2228.jpeg

27/1/20 — Verblijf in Posada Cavieres — Bij Hans… nog meer nostalgie

Ongeveer een jaar geleden ontmoetten we Ella en Harry op de wijnboerderij van Hans in Maipú. We bleven contact onderhouden en zie nu. Onze wegen kruisten weer. Samen genoten we van de rust en de stilte tussen de druivenranken en puften in de schaduw van de palmen. Want het was er heet, heel heet en al heel lang zo heet, vertelde Hans. De druivenoogst zal dit jaar sneller gebeuren dan gewoonlijk.
Hugo zetten we voor enkele dagen af bij de mega Toyota-garage Yacopini waar hij nog eens grondig onder handen werd genomen. Tip top in orde, stalden we hem voor even op de wine farm waar ook hij tot rust mocht komen.

large_a8ede8d0-5a32-11ea-9e7d-a12090118989.jpeglarge_IMG_2243.jpeglarge_IMG_2245.jpeg

Posted by happy glocals 08:37 Archived in Argentina

Table of contents

Comments

ja, de liefde overwint in de wereld... great message

by TonyVanLoon

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login