A Travellerspoint blog

Hola America del Sur

semi-overcast 14 °C
View 2019 America del Sur - part 2 on happy glocals's travel map.

5/11/2019 — Uruguay — Acclimatiseren

Na een vermoeiende reis van meer dan 34 uur streken we, samen met onze Hugo, neer in Maldonado aan de zuidkust van Uruguay. Het deed uitermate goed om Hugo na 8 maanden in topvorm terug te zien. Ik zorgde voor een opknapbeurt binnenin - ja er was toch wat stof gevallen - en Theo zorgde voor de technische updates en aansluitingen. Tussendoor maakten we wandelingen op het verlaten strand en in het nabijgelegen natuurreservaat.

Het mondaine Punta del Este enkele kilometers verderop was niet aan ons besteed. Hoge wolkenkrabbers, luxe hotels en dito restaurants wisselen elkaar af langs de costanera. Enkel de vissershaven vonden we een leuke plek om door te kuieren. Wanneer de afval van de vismarkt in het water wordt gekieperd vechten meeuwen en zeehonden om het lekkerste stukje.

In Punta Ballena bezochten we het Museo Taller de Casapueblo, een complex gebouwd door de Uruguayaanse kunstenaar Carlos Páez Vilaró. Aanvankelijk een zomerhuis en atelier, nu onder meer een museum, een kunstgalerij, een cafetaria en een hotel. Een commerciële artiest die Carlos!

large_IMG_8187.jpeglarge_IMG_8213.jpeglarge_IMG_8190.jpeglarge_IMG_0433.jpeglarge_IMG_8236.jpeglarge_IMG_0446.jpeg

Posted by happy glocals 17:04 Archived in Uruguay

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login